Put “kroz oblake”: “Er Srbija” počela da leti iz Beograda za Ženevu

01.03.2021. | 13:44

Avio-kompanija “Er Srbija” danas je letom aviona “erbas A319” uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Ženeve.

Srpska nacionalna avio-kompanija planira da do svoje druge destinacije u Švajcarskoj saobraća dva puta nedjeljno – ponedjeljkom i petkom, saopšteno je iz “Er Srbije”.

Aerodrom na koji slijeću avioni “Er Srbije” udaljen je četiri kilometra od centra Ženeve, sa sjevernom granicom duž graničnog prelaza između Švajcarske i Francuske, što omogućuje ulazak u obje zemlje direktno sa aerodroma. Direktor za komercijalu i strategiju “Er Srbije” Jirži Marek rekao je da je ova kompanija, imajući u vidu da više od 30.000 srpskih državljana živi u zapadnoj Švajcarskoj i susjednoj Francuskoj, prepoznala potrebu za uvođenjem ove rute kako bi im omogućila lakši pristup i bolju konekciju sa domovinom.

Putnici “Er Srbije” povratnu avio-kartu do Ženeve mogu pronaći po cijeni počev od 52 evra, uz dodatnih 50 odsto popusta na karte za djecu.

Letovi ponedjeljkom omogućiće dobru povezanost iz Ženeve ka drugim destinacijama do kojih “Er Srbija” leti sredinom dana, kao što su Atina, Istanbul, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.