Put kroz oblake! Ameriken Erlajns najavio povećanje broja letova ka Kini

17.08.2023. | 09:38

Avio-kopmanija Ameriken Erlajns planira da poveća broj letova do Šangaja početkom sljedeće godine, u okviru američko-kineskog sporazuma za povećanje broja dozvoljenih letova između dvije zemlje.

Kako prenosi Blumberg, avioni Ameriken Erlajnsa će svakodnevno saobraćati između međunarodnog aerodroma Dalas-Fort Vort i međunarodnog aerodroma Šangaj Pudong počevši od januara. Trenutno postoje četiri leta u toku nedjelje.

“Povećana učestalost letova govori o tome da se Kina konačno vraća na normalizovanije međunarodno tržište”, ocijenio je analitičar kompanije OAG koja pruža informacije o globlanoj situaciji avio-transporta, Džon Grant.

Odluka Ameriken Erlajnsa da poveća broj letova ka Kini uslijedila je nakon sličnih najava kompanija Delta Erlajns i Junajted Erlajns, i nakon što su se vladini zvaničnici složili da udvostruče broj nedjeljnih letova između SAD i Kine.

Trenutno tri američke kompanije dijele 12 nedjeljnih letova između dvije zemlje. Taj broj će biti povećan na 18 nedjeljnih letova 1. septembra, a krajem oktobra na 24 nedeljno, prema najavi američkog Ministarstva saobraćaja.

Oznake: Letovi