Prvi kupci “Vihora” iz UAE: Kompanija iz Bratunca prepoznata na svjetskom tržištu

08.11.2023. | 14:02

Kompanija “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ prva dva svoja laka taktička vozila “vihor” isporučuje krajem januara Ujedinjenim Arapskim Emiratima, rekao je Srni većinski vlasnik TRB-a Slavenko Ristić.

“`Vihor` je prvi put predstavljen ove godine na Sajmu naoružanja u Beogradu, a sada možemo da se pohvalimo da nam je prvi klijent, osim naše policije, vojska Ujedinjenih Arapskih Emirata, što je preznačajna referenca, potvrda kvaliteta i onoga što mi radimo u TRB-u”, kaže Ristić.

Na krsnu slavu TRB-a Mitrovdan Ristić je ocijenio da je ova kompanija respektabilna i prepoznata na svjetskom tržištu, zahvaljujući svim radnicima i ljudima koji su prepoznali i podržali njen potencijal.

“Slava je prilika da pošaljemo poruku da smo ostvarili sve što smo planirali i viziju koju smo imali. Nadamo se da ćemo praviti još bolje rezultate u budućnosti, a trudimo se da budemo i društveno korisno i socijalno odgvorna kompanija, kao i da njegujemo sve srpske običaje i sve što je moralno”, naveo je Ristić.

Kao veliki uspjeh on je izdvojio pilot-projekat “Iskra” koji su započeli prije dvije godine, a u pitanju su upaljači za eksplozivna sredstva, na čemu je zadnjih godinu zaposleno skoro sto radnika, od kojih je 70 žena.

Ristić napominje da TRB u Bratuncu ima više od 300 radnika, a kompletan koncern, koji uključuje firmu “Elvako” u Bijeljini i zaposlene koji rade u Africi, ima gotovo 1.000 zaposlenih.

On je dodao da TRB nagrađuje sa po 1.000 evra svoje radnice koje rode dijete.

U okviru obilježavanja slave odata je počast i položeni vijenci na spomenik poginulim radnicima iz perioda proteklog rata, a ovim gestom kompanija se prisjeća hrabrosti i doprinosa tih ljudi u odbrani Republike Srpske.

Oznake: Kupci, Vihor