Promovisan čarter let od Banjaluke do Grčke

04.04.2019. | 22:46

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač rekla je večeras da otvaranje novih avio-linija sa Aerodroma Banjaluka omogućava razvoj turizma i privrede Srpske, republičkog avio-saobraćaja i javnog preduzeća Aerodromi Srpske.

– Aerodrom Banjaluka posljednjih godina stvara dobre uslove za organizaciju avionskih letova prema svim evropskim destinacijama. Samim tim naš aerodrom je prepoznat kao povoljna i zanimljiva avio-destinacija u regionu – rekla je Kovačeva novinarima na manifestaciji “Grčko veče” u Banjaluci, na kojoj je promovisano uvođenje čarter leta od Banjaluke do Atine u Grčkoj.

Ona je dodala da zvanično povezivanje vazdušnim putem Srpske sa grčkom Atinom i drugim destinacijama stvara mogućnosti saradnje sa ostalim svjetskim avio-kompanijama.

– Uvođenje čarter letova za Grčku, od juna do kraja septembra, odličan je poslovni potez jer u oblasti turizma Srpska i Grčka dobro sarađuju. Naši građani, koji su zainteresovani za grčke destinacije, pokazuju veliki interes za putovanje avionom jer mogu daleko brže, komfornije i efikasnije da dođu do te zemlje – navela je Kovačeva.

Ona je istakla da, sa druge strane, postoji velika zainteresovanost grčkih turista za destinacije u Srpskoj, s obzirom da su lani imali oko 6.700 noćenja.

– Ovakav način putovanja stvara dobre uslove da njihov broj bude daleko veći – poručila je Kovačeva.

Slobodan Mićić, novinar, svjetski putnik i osnivač turističke agencije “Kontiki travel” koja je organizovala večerašnju manifestaciju, podsjetio je da je ova kompanija imala odlično prošlogodišnje iskustvo kada je riječ o organizaciji čarter letova iz Banjaluke za Tursku.

 

https://www.facebook.com/kontikibanjaluka/videos/343478442932777/

– Ove godine smo riješili da uvedemo i direktan let za Atinu. Ko ode tamo može i da se kupa, i da razgleda najveće kulturne spomenike, i da se zabavi i da štošta značajno vidi. Atina može da pruži zadovoljstvo svima i mislim da je to pun pogodak za sve Banjalučane i ljude u BiH – rekao je Mićić.

On je otkrio da je Grčku obišao i zavolio još šezdesetih godina prošlog vijeka.

– Tamo sam upoznao i svoju suprugu i za Grčku me veže puno lijepih stvari – rekao je Mićić i dodao da će nastojati da Srpsku u narednom periodu avionski poveže i sa Španijom i Italijom.

Manifestaciji, održanoj u Banskom dvoru, prisustvovale su brojne zvanice iz javnog, političkog, privrednog i društvenog života Srpske i Banjaluke.

 

Izvor:(SRNA)