Promjene u Poštama Srpske: I Neven Stanić u Nadzornom odboru

Skupština akcionara Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske „Pošte Srpske“ a.d. Banjaluka razriješila je danas dužnosti članove Nadzornog odbora tog javnog preduzeća i imenovala privremeni Nadzorni odbor „Pošta Srpske“, potvrđeno je za Banjaluka.net.

Smjena kompletnog nadzornog odbora ovog javnog preduzeća uslijedila je nakon što su tri od pet članova tog tijela podnijeli ostavke. Naime, nakon što su članovi Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Pošte Srpske“ Jelena Vidović i Željko Kovačević, bivši direktor Elektrorivrede RS, Elektrokrajine i ministar industrije, podnijeli neopozive ostavke na to mjesto početkom februara, to je potom učinio još jedan član tog tijela, Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke.

Odlukom koja je na današnjoj Skupštini akcionara usvojena razriješena su i preostala dva člana NO „Pošta Srpske“ Boris Dmitrašinović i Željko Dubravac, te imenovan privremeni Nadzorni odbor, u kojem su se našla dva prethodno razriješena člana.

Naime, Skupština akcionara „Pošta Srpske“ je u privremeni Nadzorni odbor ovog preduzeća, pored reizbora Dmitrašinovića i Vidovićeve, izabrala i Nevena Stanića, Marka Mihajlovića i Draganu Dubajić. Stanić je kadar Ujedinjene Srpske i šef je Kluba odbornika te stranke u Skupštini grada Banjaluka, te načelnik Odjeljenja za kulturu Gradske uprave u vrijeme gradonačelnika Igora Radojičića.

Član smijenjenog Nadzornog odbora Željko Dubravac rekao je za Capital da je Skupština akcionara danas donijela odluke koje, po njegovom mišljenju, nisu zakonite jer NO nije donio odluke koje su bile na dnevnom redu. Kazao je da će zaštitu i preduzeća i svojih prava potražiti na sudu.

„Iza svega ovoga stoji kreditno zaduženje od devet miliona KM za kupovinu nenamjenskog objekta koje su članovi NO, u kojem sam bio i ja, izbacili iz plana poslovanja „Pošta“ za ovu godinu. Vjerujem da će novi NO već do polovine godine usvojiti rebalans plana poslovanja u kojem će se ponovo naći to zaduženje. Pored tih devet miliona trebalo bi još tri miliona KM da se objekat privede namjeni. Dakle, uz gubitak od 2,6 miliona KM koje su „Pošte“ imale u prošloj godini, ovo zaduženje bi preduzeće dovelo u potpuno bezizlaznu situaciju“, kazao je Dubravac.

Podsjećamo da su u avgustu 2019. godine „Pošte Srpske“ dobile novi Nadzorni odbor kojim predsjedava Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke, a pored njega imenovani su i Željko Kovačević, Boris Dmitrašinović, Željko Dubravac i Jelena Vidović. Mandat članova Nadzornog odbora traje četiri godine.

 

Ostavite komentar: