Promjena na čelu Mtel-a: Jelena Trivan u srijedu preuzima kompaniju

13.09.2021. | 16:38

Jelena Trivan u srijedu, 15. septembra ove godine, preuzima funkciju generalnog direktora Telekoma Srpske (Mtel) na koju je imenovao Upravni odbor umjesto Marka Lopičića, piše portal Capital.

Lopičić je bio direktor Mtel-a od juna 2016. godine, a prije toga je bio izvršni direktor za korporativne poslove, još od 2007. godine kada je većinski paket Telekoma Srpske u privatizaciji kupio Telekom Srbija.

Nakon više od 14 godina boravka u Banjaluci, Lopičić će, prema nezvaničnim saznanjima, biti angažovan na drugim pozicijima u okviru Telekoma Srbija.

Trivan je diplomirala i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radila je kao profesor srpskog jezika i književnosti do 1998. godine. Bila je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2007. godine i član Odbora za evropske integracije i Odbora za kulturu i informisanje.

Trivanova je bila potpredsjednica, portparol, član Izvršnog i Glavnog odbora Demokratske stranke. Ostavku na mjesto potpredsjednika DS-a podnijela je u septembru 2012. nakon poraza Borisa Tadića na predsjedničkim izborima, a stranku definitivno napustila 2014. godine.

Od početka 2015. godine je direktor, glavni i odgovorni urednik Službenog glasnika Srbije, a od 2018. godine i predsjednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije koji je u junu ove godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena, koji se povodom Vidovdana tradicionalno dodjeljuje zaslužnim institucijama i pojedincima.

Iako više nije javno istupala kao član bilo koje stranke, u javnosti slovi kao čovjek od povjerenja predsjednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića.