Prodat hotel “Slavija”: Еvo ko je novi vlasnik i šta planira da uradi sa njim

17.01.2024. | 17:14

Ministar Slobodan Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima kompanije “Matijević” ugovor o prodaji hotela Slavija, saopštilo je Ministarstvo privred Srbije.

Ovim je, prema saopštenju ministarstva, privatizacioni proces hotela Slavija završen.

Kako je za Kurir rekao Petar Matijević, ugovorna obaveza im nalaže da oba objekta nastave da se bave hotelijerstvom, a u planu je i da se u rekonstrukciju malog hotela uloži 2,5 miliona evra.

“Veliki hotel, neboder ćemo srušiti i najkasnije do ЕXPO 2027 i izgradićemo novi sa četiri do pet zvjezdica. Sadašnji objekat nema parking, pa je u planu da se u podrumu na dve do tri etaže izgradi prostor za parkiranje gostiju. Samo za papire biće nam potrebno oko dvije godine, ali nadamo se da će sve biti završeno u planiranom roku. Biće to reprezentativan hotel kakav Beograd nema”, kaže Matijević.

Ministarstvo privrede je oglasilo prodaju hotela prije tri mjeseca, a početna cijena je bila 24,94 miliona evra.

Iako je više potencijalnih kupaca bilo zainteresovano za kupovinu preduzeća Slavija hoteli, jedino je kompanija Matijević – čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, dostavila i ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u samom centru Beograda, objavio je nedavno Biznis.rs.

Svi zainteresovani za učešće u postupku privatizacije Slavija hotela bili su u obavezi da uplate i depozit u iznosu od 2,49 miliona evra.

Oznake: Beograd, Prodaja