Privrednici iz RS na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

18.09.2021. | 08:45

U Novom Sadu danas će biti otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem će se direktno predstaviti šest privrednih društava i grupacija organskih proizvođača iz Republike Srpske, a posredstvom kataloga više od 50 kompanija.

Nastup domaćih privrednika na najvećoj smotri agrara u regionu organizuje Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH.

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, predstaviće se šest privrednih društava – “Destilacija” iz Teslića, “Mladegs pak” iz Prnjavora, “Sava Semberija” iz Bijeljine, “Farmavit” iz LJubinja, “Viva ofis houm” iz Banjaluke, “Dionis LJubniča” – “Vinarija Pajić” iz Brčkog i grupacija organskih proizvođača Srpske.

U toku sajma, biće održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Nakon svečanog otvaranja Privredna komora Srpske u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine organizovaće i okrugli sto o temi “Unapređenje privrednih odnosa AP Vojvodine i Republike Srpske”.

Biće održani i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva, čiji je jedan od koorganizatora Privredna komora Republike Srpske.

Novosadski sajam okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu.

Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupiće izlagači iz 17 zemalja, koji će predstaviti najznačajnije proizvode iz oblasti agrara.

Pred posjetiocima će se naći najsavremenija poljoprivredna mehanizacija i oprema za prehrambenu industriju.

Ujedno, biće održane Nacionalna izložba stoke, Izložba genetskih potencijala, Izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porijekla, kao i oznakom “Srpski kvalitet”, a biće upriličena i Izložba zanatskog piva.

Nekoliko zemalja će se predstaviti na kolektivnim izložbama, a osim Češke, koja je zemlja partner Poljoprivrednog sajma, na isti način nastupiće i privrednici iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, BiH, Bjelorusije, Poljske i Rusije.

Sajam će biti otvoren do 24. septembra.

 

 

Oznake: Novi Sad