Prilika za poljoprivrednike: Od danas moguće apliciranje za bespovratna sredstva Vlade Mađarske

01.09.2022. | 16:39

Od danas je moguće aplicirati za bespovratna sredstva Vlade Mađarske za nabavku poljoprivrednih mašina, opreme i alata, u prvom programu Vlade Mađarske podrške Republici Srpskoj i Distriktu Brčko.

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” raspisala je Јavni poziv za podnošenje prijava za subvencije u iznosu do 70 odsto za kupovinu poljoprivrednih mašina, opreme i alata proizvedenih u Mađarskoj.

Na program se može prijaviti do 15. oktobra, a prijave se vrše na internet stranici.

Minimalni iznos podrške je 2.500 evra. Maksimalni iznos podrške po korisniku je 25.000 evra.

Prvog dana otvaranja poziva, u Banjaluci je, pred oko 250 poljoprivrednih proizvođača održana prezentacija projekta u organizaciji Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” dodjeljuje bespovratna sredstva fizičkim i pravnim licima koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata.

Cilj javnog poziva

Cilj Fondacije za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” i Vlade Mađarske je jačanje privrednih odnosa između dvije zemlje kroz povećanje efikasnosti i konkurentnosti podržanih poljoprivrednih proizvođača, razvoj tehnologije proizvodnje, bolje korištenje kapaciteta, unapređenje održivosti i poslovanja.