“Prijedorputevi”: Lažni navodi o preferenciji kompanije u izboru izvođača radova na izgradnji auto-puta

05.11.2022. | 19:59

Preduzeće “Prijedorputevi” demantovalo je navode pojedinih medija o preferenciji ove kompanije u izboru izvođača radova na izgradnji auto-puta Prijedor-Banjaluka od ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića.

Iz “Prijedorputeva” ističu da najoštrije osuđuju te lažne navode iznesene u jučerašnjem dnevniku televizije BN.

“Sa ministrom Ćorićem, niti sa bilo kojim predstavnikom organa vlasti u Republici Srpskoj nismo nikada razgovarali na temu našeg angažmana na poslovima izvođenja radova na izgradnji auto-puta Prijedor-Banjaluka”, navodi se u saopštenju “Prijedorputeva”.

Iz ovog prijedorskog preduzeća navode da renomiranoj kompaniji poput njihove, iza koje stoji dugogodišnje iskustvo u građenju saobraćajnica, nije potreban posrednik u pregovorima za posao.

“U duhu dobrih poslovnih odnosa, mi smo kao kompanija prije dvije godine imali razgovore sa kineskim partnerima na predmetnu temu. Dakle, u periodu kada ministar Ćorić nije bio ni imenovan. Tako da, konstruisati bilo kakvu povezanost naše kompanije i ministra Ćorića po ovom pitanju je ništa drugo do teška kleveta i zloupotreba javnog prostora kojim se nanosi ogromna šteta ugledu naše kompanije”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe su dosadašnja iskustva “Prijedorputeva” sa ministrom Ćorićem i ministarstvom kojim rukovodi više nego odlična.

“Kako je naša osnovna djelatnost usko vezana za rad Ministarstva saobraćaja i veza, slobodno možemo reći da su agilnost i ažurnost u našoj poslovnoj korespodenciji dominantni”, dodaju iz ovog prijedorskog preduzeća.

“Prijedorputevi” ističu da su jedna od 11 članica Fortis grupe koja ima više od 900 zaposlenih, dakle 900 porodica širom Republike Srpske koje egzisteniiju obezbjeđuju znanjem i konkurentnošću na tržištu.

Ovo preduzeće postavlja pitanje kome normalnom i dobronamjernom smeta da posao izvođenja radova dobije domaća kompanija.

“U ime kompanije `Prijedorputevi` slobodno možemo reći da bismo bili sretni da to bude bilo koja kompanija sa sjedištem Srpskoj koja svoje obaveze prema državi i radnicima redovno izmiruje”, dodaje se u saopštenju.