Previše posla: Auto-gigant od velikog rivala pozajmio 400 radnika

Porše je pozajmio 400 radnika od Audija na najmanje dvije godine kako bi zadovoljio povećanu potražnju za svojim prvim potpuno električnim automobilom Taycan.

Predstavnik Audija potvrdio je prelazak 400 radnika u Porše za Biznis Insajder, rekavši da se grupa radnika iz pogona za proizvodnju karoserije i lakirnice pridružila Poršeu još 1. juna ove godine.

Ubrzo nakon što je Porše počeo da prima narudžbine za Taycan 2018. godine, potražnja je bila znatno veća od očekivane te je natjerala ovu marku da udvostruči svoje prve proizvodne ciljeve Taycana sa 20.000 na 40.000 primjeraka. Ove godine Porše je počeo s isporukama Taycana i u SAD, te za sada bilježi sve veću potražnju za ovim skupim sportskim električnim automobilom.

Velika potražnja dobar je znak za rastući segment luksuznih potpuno električnih automobila, te ujedno predstavlja izazov i za Teslu kao kompaniju koja je pionir u segmentu prestižnih električnih automobile, piše portal Klix.

Uz Porše tu je još nekoliko novih igrača u ovom segmentu, kao što su Mercedes i Audi, a koji imaju znatno veće iskustvo i ugled u automobilskoj industriji te bi definitivno mogli pomutiti dosadašnje uspjehe i rastuću prodaju Tesla automobila.

Ostavite komentar: