Premašen rekord: Prodaja Amazona za dva dana premašila 11 milijardi dolara

Promet na malo u Sjedinjenim Državama tokom Amazonovog 48-časovnog događaja Prajm Dej premašio je raniji rekord zabilježen za vrijeme prošlogodišnjeg Sajber ponedjeljka.

Ukupan promet u e-trgovini je u ponedjeljak i utorak iznosio više od 11 milijardi dolara, što je rast od 6,1 odsto u odnosu na Prajm Dej održan u oktobru 2020, prema indeksu koji prati kompanija Adobe Analitiks, a koji obuhvata više od bilion onlajn posjeta američkim maloprodajnim sajtovima i preko 100 miliona artikala u 18 kategorija proizvoda, izvještava CNBC.

Promet na malo na mreži iznosio je u ponedjeljak, prvog dana Prajm Deja, 5,6 milijardi dolara, a drugog dana 5,4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju Adobea.

Minuli ponedjeljak je najprometniji dan po digitalnoj prodaji u dosadašnjem toku godine, a utorak je drugi po vrijednosti, dodali su iz Adobea.

Tokom prošlogodišnje sezone prazničnih kupovina, za vrijeme Sajber ponedjeljka, ostvaren je promet od oko 10,9 milijardi dolara, što je američki jednodnevni rekord u onlajn potrošnji.

Ostavite komentar: