Predsjednik Srpske najavio: U januaru će penzije biti isplaćene prije Božića

21.11.2023. | 12:19

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je stabilnost Srpske jaka i da će u januaru penzije biti isplaćene prije Božića.

Dodik je rekao da, ne samo da su vlasti Srpske obezbijedile da do kraja godine finansije funkcionišu nesmetano, nego to obezbjeđuju i za sljedeću godinu.

On je rekao da je sa premijerom Radovanom Viškovićem i ministrom finansija Zorom Vidović juče razgovarao o ovome i da su zatvorili isplatu penzija u januaru koja će se desiti prije Božića, kao što se to tradicionalno i radi.

“Prije će bankrotirati NJemačka nego Republika Srpska koliko god to bilo smiješno nekima u Sarajevu ili ovdje. Republika Srpska ima svoj ekonomski i finansijski tok uprkos ograničenjima koja se nameću sa Zapada. Srpska pronalazi načina da obezbijedi adekvatnu zamjenu za tako nešto. O tome ćete biti obaviješteni”, naglasio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da je stabilnost Srpske jaka, ali jeste postoji osjećaj pritiska jer se Srpskoj ne dozvoljava da na međunarodnom tržištu Zapada može da se pojavimo kao faktor, kao što je to bilo u prošlom vremenu.