Potpisan ugovor: Pet miliona evra granta EU za Koridor “Pet-ce”

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda danas je sa šefom odjeljenja Evropske investicione banke (EIB) Mateom Rivelinijem i savjetnikom Uprave banke Martinom Vaterom potpisao ugovor o dodjeli granta EU vrijednosti pet miliona evra za podršku izgradnji dijela auto-puta na Koridoru “Pet ce”.

Bespovratna sredstva koja dodjeljuje EU biće implementirana putem EIB-a i alocirana na Federaciju BiH.

“Ovaj ugovor o tehničkoj pomoći za potrebe nadzora radova izgradnje poddionice Zvirevići – Počitelj potpisao je i direktor Javnog poduzeća `Autoceste Federacije BiH` Elmedin Voloder jer će ova kompanija biti zadužena za realizaciju projekta”, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Bevanda je izrazio očekivanje da će ova tehnička pomoć ubrzati izgradnju oko 11,1 kilometara duge dionice na Koridoru `Pet ce` između Počitelja i Bijače.

“Završetak ovog projkta za kojeg su ranije obezbijeđena i kreditna sredstva, značajno će skratiti udaljenost duž koridora sjever-jug, između Počitelja i južne granice s Hrvatskom”, istakao je Bevanda.

Bevanda je naglasio da je ovo nastavak dobre saradnje s EIB-om i zahvalio EU koja iz svojih fondova podržava infrastrukturne projekte u BiH.

Sporazum je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog epidemioloških mjera koje su preduzete u sprečavanju virusa korona.

Ostavite komentar: