Potpisan ugovor: Banka Poštanska štedionica kupila Komercijalnu banku a.d. Banjaluka

27.10.2021. | 14:49

Banka Poštaska štedionica potpisala je danas ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka i tom prilikom je istaknuto da to preuzimanje predstavlja stvaranje svojevrsnog “finansijskog auto-puta” između Srbije i Republike Srpske.

Ugovor su potpisali predsjednik IO Poštanske štedionice Bojan Kekić i predsjednik IO Komercijalne banke Beograd Vlastimir Vuković.

U izjavi poslije potpisivanja Kekić je ocijenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog “finansijskog autoputa” između Srbije i Republike Srpske.

On je naveo da će na ovaj način biti ojačano povjerenje koje građani Srpske osjećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprinijeti daljem razvoju korporativnih odnosa dviju privreda.

Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će sama kupovina finalizovana na Banjalučkoj berzi.

Takođe, Kekić je rekao da je zadvoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za mjesec i po do dva.

Istakao je da je ovo prvo širenje Poštanske štedionice van granica Srbije i dodao da se nada da nije ni posljednje.

Podsjećanja radi, slovenački NLB je krajem prošle godine preuzeo Komercijalnu banku, a Poštanska štedionica je 100 odsto u vlasništvu države Srbije.