Poslodavac oglasom za posao razbjesnio sve: Da li ste realni? FOTO

09.06.2023. | 14:14

Potraga za sezonskim radnicima je u toku, posebno su aktuelni oni u oblasti poljoprivrede, a glavna tema je, kao i svake godine, zarada.

Sudeći po brojnim objavama na društvenim mrežama u sezoni uvijek treba dosta radnika kako za berbu borovnica, tako i za berbu malina, jagoda, ali radnicima se nudi i dobra zarada često i uz obrok i smještaj.

Sada se pojavio i jedan oglas koji je privukao dosta pažnje i izazvao gomilu komentara.

“Potrebni radnici za berbu borovnice, počinje se u ponedjeljak 12. juna, 350 dinara (nepuna 3 evra) je sat, isplata svakih sedam dana”, navodi se u oglasu, a dalje se dodaje da je mjesto berbe Žarkovac.

Po računici, ako radite osam sati, imaćete dnevnicu od 2.800 dinara (nepuna 24 evra).

U oglasu se ne navodi da li su hrana, piće i smještaj obezbijeđeni.

Svima je u ovom oglasu najviše pažnje privukla dnevnica, tačnije satnica koja je svega 350 dinara.

“Da li ste vi realni sa tolikom satnicom?? Da se neko čvari na suncu cijeli dan, sedam dana u nedhelji za buhednih 3.150 dinara (9 radnih sati, pa neka je i 10 sati). Da vam pomognem, pošto očigledno ne znate ni koje su cijene u trgovinama, ni koje su cijene goriva i ostalog… Bez minimum 400 dinara sat niko neće da vam kroči na plantažu! Vi ćete da prodate te borovnice za sedam evra po kilogramu narednih 15 dana od početka berbe, a platite radnika 2,5 evra pa da li ste realni”, jedan je od komentara ispod ovog oglasa.

“2.800 za 8 sati rada”, “U Šapcu je 450 dindži sat za malinu, prevoz, užina sa kafom…ko je sa strane i stan”, “Može 5.000 po danu, tri obroka i smještaj. Danas to tako ide, isplata na sedam dana, nema isplate neće biti ni borovnice, ni vas, jer dosta ima prevaranta gdje god da radiš uvijek ti zakinu. Nema više toga”, neki su od komentara.

Nakon ovog, oglašivač je zabranio komentarisanje oglasa, prenosi