Poreska uprava RS pozvala obveznike: Prijavite se za dostavu poreskih računa na mejl

31.03.2024. | 10:04

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti da iskoriste mogućnost dostavljanja poreskih računa za porez na nepokretnosti na adresu elektronske pošte i tako jednostavnije i brže izvršavaju svoje obaveze.

Poreski obveznici treba da popune i potpišu obrazac saglasnosti za dostavljanje poreskih akata i dostave ga Poreskoj upravi.

Obrazac saglasnosti i stručno uputstvo za davanje saglasnosti za dostavljanje poreskih akata elektronskom poštom dostupni su na internet stranici Poreske uprave, u sekciji Nepokretnosti, saopšteno je iz Poreske uprave.

Iz ove ustanove pojašnjavaju da je procedura veoma jednostavna, te da poreski obveznik treba da popuni obrazac saglasnosti, navede svoju mejl adresu i da lično ili poštom dostavi popunjen i potpisan obrazac nadležnoj područnoj jedinici Poreske uprave.

Oni koji se odluče za ovu uslugu po dobijanju poreskog računa na mejl adresu imaju obavezu da sa svog mejla potvrde prijem i tu se završava kompletna procedura.

Iz Poreske uprave su naglasili da je ova usluga nastavak aktivnosti na pojednostavljenju procedura i digitalizaciji procesa u ovoj ustanovi, s ciljem da poreski obveznici lakše, brže, jednostavnije i jeftinije izvršavaju poreske obaveze, odnosno da Poreska uprava bude joše efikasniji servis građana.

– Ova mogućnost je posebno korisna za poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti iz Republike Srpske, koji žive ili rade u inostranstvu, a koji svoje poreske račune mogu dobijati na mejl adresu, te pravovremeno izmiriti svoje obaveze i na taj način izbjeći eventualne sankcije – naveli su iz Poreske uprave.