Ponuda Republike Srpske na Sajmu turizma u Beogradu od 21. do 24. februara

Turistička organizacija Republike Srpske će i ove godine u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji predstaviti turističke potencijale Srpske na 41. Međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan u Beogradu od 21. do 24. februara, izjavio je za Srnu direktor ovog predstavništva Mlađen Cicović.

Cicović je ocijenio da je ovaj sajam izuzetno značajan za turističku privredu Srpske jer najveći broj posjetilaca i turista u Republiku Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

– Međunarodni sajam turizma u Beogradu uvijek je najava promocije predstojeće ponude u proljećnim i ljetnjim mjesecima, te će i ove godine akcenat biti na ponudi avanturističkog turizma Srpske, ali i aktuelnu ponudu zimskih turističkih sadržaja planinskih centara u Srpskoj, a posebno će biti najavljena zimska ponuda Olimpijskog centra Јahorina i hotelijerskih usluga na toj planini – naveo je Cicović.

On je najavio da će turističku ponudu opština i gradova Srpske ove godine predstaviti veliki broj lokalnih turističkih organizacija iz Banjaluke, Prijedora, Bijeljine, Višegrada, Kozarske Dubice, Laktaša, Zvornika, Teslića, Bileće, Milića, Etno-selo “Stanišići” iz Bijeljine, Novog Grada, Trnova, Modriče, Foče, Istočnog Sarajeva, kao i “Hercegovačka radionica”.

– Istovremeno je planirano da se na štandu Turističke organizacije Republike Srpske organizuju i mini-program dešavanja kroz prezentacije turističke ponude gradova, opština i destinacija, kako bi se i na taj način doprinijelo ukupnoj promociji naše turističke ponude – rekao je Cicović.

Cicović je naveo da će poseban program u okviru ovogodišnjeg nastupa Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prirediti Grupacija banja Republike Srpske, te tako na jednom mjestu istovremeno predstaviti kompletnu ponudu banjskih centara.

On je podsjetio da je Republika Srpska bogata mineralnim, termalnim, termomineralnim vodama i ljekovitim blatom čija je izdašnost i ljekovitost poznata još iz doba Rimljana, te da je registrovano više od 200 termalnih, termomineralnih i slabo radioaktivnih izvora ovih ljekovitih voda što je dobar pokazatelj ovog turističko-zdravstvenog potencijala.

– Najpoznatije banje u Srpskoj su Zdravstveno turistički centar `Banja Vrućica` iz Teslića, `Terme` iz Laktaša, Banja Kulaši, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju `Dr Miroslav Zotović`, Banja Slatina, Banja Dvorovi iz Bijeljine, Specijalna bolnica `Mlječanica` iz Kozarske Dubice, te Јavna ustanova Rehabilitacioni centar `Vilina Vlas` – naveo je Cicović.

Cicović je dodao i da je od ukupno 926.939 ostvarenih noćenja u Republici Srpskoj u 2018. godini u banjskim mjestima bilo 337.788, što jasno ukazuje koliki je njihov značaj i doprinos, ali i da je sve to rezultat stalnog unapređenja kvaliteta usluga u banjama u Republici Srpskoj.

On je najavio da će ovom prilikom na prigodan način biti promovisan i prvi Međunarodni sajam turizma “Banjaluka 2019”, koji će biti održan od 18. do 20. aprila, a na kojem će, osim klasične razmjene turističkih ponuda zemalja u regionu i iz EU, biti organizovana i Međunarodna konferencija turizma na kojoj će glavne teme biti receptivni turizam, dobre prakse iz regiona, destinacijski menadžment i brendiranje.

– Međunarodni sajam turizma u Beogradu uvijek je i dobra prilika za različite promotivne popuste i nagrade, te toga sigurno neće nedostajati i na štandu Republike Srpske koji će biti u hali četiri – poručio je Cicović.

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: