Počinje sanacija magistralnog puta Banjaluka – Prijedor VIDEO

Uskoro počinje sanacija magistralnog puta Banjaluka – Prijedor. Riječ je o milionskom projektu, značajnom građanima, ali i preduzećima – izvođačima radova.

Magistralni put M4 glavna je poveznica Prijedora i najvećeg grada Srpske – Banjaluke. Po pitanju sanacije ove saobraćajnice, vozači nepodijeljenog mišljenja.

Ovim projektom obuhvaćena je sanacija 37, 5 kilometara magistralnog puta M4, od Kozarca u Prijedoru, do Banjalučke petlje u gradu na Vrbasu. Izvođači radova su domaće firme, članice Fortis grupe, Prijedorputevi i Kozaraputevi.

– Mi očekujemo da će se u narednih desetak dana stvoriti zakonska mogućnost za otpočinjanje radova. Ugovoreni rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. Uvjereni smo u to da se taj posao može uraditi u kraćem vremenskom roku i da to može biti u sljedećoj kalendarskoj godini kompletno završeno – rekao je Radenko Crnogorac direktor Prijedorputeva.
Vrijednost radova je 22 miliona maraka, a projekat finansira Јavno preduzeće Putevi Republike Srpske.

– Stanje kolovoza na navedenoj dionici je takvo da je zahtijevalo rehabilitaciju kako bi se sanirali kolotrazi i druga oštećenja – saopšteno je iz Puteva Srpske, navodi RTRS.

Za domaća preduzeća, poslovi poput ovoga na kojem će biti angažovano oko 100 zaposlenih, znače opstanak, posebno u vremenu krize izazvane pandemijom.

 

 

Ostavite komentar: