Pašalić poručio: Podstičemo mala i srednja poljoprivredna gazdinstva u Srpskoj

14.12.2021. | 20:11

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da resorno ministarstvo podstiče razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj.

Tokom skupštinske rasprave o prijedlogu Programskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024.godine, Pašalić je rekao da su netačni navodi poslanika SDS-a Tomice Stojanovića da resorno ministarstvo podstiče određeni broj gazdinstava u Republici Srpskoj.

Pašalić je zatražio od Stojanovića da podacima konkretno argumentuje svoje tvrdnje, ukazujući da su netačne, jer je resorno ministarstvo od velikih poljoprivrednih proizvođača upravo i izloženo kritici da favorizuje mala i srednja poljoprivredna gazdinstva.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović rekao je da resorno ministarstvo daje podsticaje za deset poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj, ali da te pomoći nema za mala i srednja poljoprivredna gazdinstva.

On je rekao da Program ekonomskih reformi ne sadrži borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj, podatke o potrošačkoj korpi u Republici Srpskoj i uporedne pokazatelje vezano za plate i privredu.