Pametno birajte: Ovo je lista 15 automobila koje je izuzetno teško preprodati

10.01.2024. | 07:36

Kada birate novi automobil važno je obratiti pažnju na njegovu vrijednost pri preprodaji i koliko će zadržati svoju vrijednost tokom vremena.

Iako vozilo može izgledati privlačno pri kupovini, važniji dio procesa je koliko dobro će se on preprodati nakon nekoliko godina, u zavisnosti od njegove pouzdanosti, piše Budget and Invest.

Problemi s preprodajom vozila mogu varirati od mnogih različitih stvari, kao što su problemi s enterijerom i eksterijerom ili čak kvarovi motora.

Evo liste od 15 automobila koji su poznati po tome što ih je teško preprodati.

Mercedes EQS

Iako impresivan po tehnološkim karakteristikama, visoki troškovi održavanja i česti odlasci u servis umanjuju njegovu preprodajnu vrijednost.

Mitsubishi Mirage

Ovaj manji porodični automobil pati od loše reputacije u preprodaji zbog slabog motora, naprednih bezbjednosnih funkcija i loših voznih sposobnosti.

Volkswagen Arteon

Unaprijeđen stilom i tehnologijom, ovaj model pati od visoke cijene koja odvraća kupce, uprkos solidnoj potrošnji goriva.

Volvo S90

Iako hvale enterijer i eksterijer, slabije performanse vožnje i spora akceleracija umanjuju njegovu preprodajnu vrijednost.

BMW Serija 7

Uprkos snažnom motoru, česti kvarovi i odlasci u servis smanjuju preprodajnu vrijednost ovog modela.

Chevrolet Bolt

Prvobitno hvaljen kao korak naprijed u električnim vozilima, opoziv zbog problema s baterijama i nekvalitetan enterijer narušili su njegov imidž.

Genesis G90

Iako generalno uspješan, slabiji izbor motora u odnosu na konkurenciju smanjio je njegovu preprodajnu vrijednost.

Jaguar XF

Ovaj luksuzni sedan pati od ograničenih opcija motora i krute suspenzije, što umanjuje njegovu preprodajnu vrijednost.

Nissan Leaf

Slabiji domet u odnosu na konkurenciju i loše vozačke karakteristike čine ovaj model nepoželjnim na tržištu polovnih vozila.

Toyota Mirai

Iako nudi brojne prednosti, loše performanse i neuspjeh hidrogenskih vozila na tržištu umanjili su njegovu preprodajnu vrijednost.

BMW X5

Iako atraktivan luksuzni SUV, česti problemi s motorom čine ga manje poželjnim na tržištu polovnih vozila.

Porsche Panamera

Uprkos impresivnim performansama, loša potrošnja goriva umanjuje njegovu preprodajnu vrijednost.

Audi A6

Brza deprecijacija (gubitak vrijednosti) zbog problema s motorom i loših voznih karakteristika umanjuju vrijednost ovog modela.

Jeep Wrangler

Popularan za off-road, ali problemi s visokom potrošnjom goriva i nestabilnošću na većim brzinama smanjuju njegovu preprodajnu vrijednost.

Infiniti QX80

Iako vizuelno privlačan, problemi s transmisijom i tvrdim suspenzionim sistemom čine ga manje privlačnim na tržištu polovnih vozila, prenosi Telegraf.