Ozbiljan potez! Srpske kompanije dogovorile izvozne poslove u Rusiju od gotovo 10 miliona evra

Kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vrijedne gotovo 10 miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrane “Vorld fud” u Moskvi, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.


Na ovoj prestižnoj sajamskoj manifesticiji, koja se održava od 21. do 24. septembra, izvoznu ponudu, uz podršku Privredne komore Srbije /PKS/ i Razvojne agencije Srbije, predstavlja 17 srpskih proizvođača voća i povrća, mesnih prerađevina, vina, alkoholnih proizvoda i začinskih dodataka.

Direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić rekao je da su za srpske proizvode zainteresovani ruski kupci, ali i distributeri iz Belorusije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Uzbekistana i zemalja regiona.

“Najveće interesovanje pokazano je za svježe i smrznuto voće, jabuke, maline, jagode, prerađeno, sušeno povrće i začinske dodatke jelima, mesne prerađevine, alkoholne proizvode i voćna vina”, precizirao je Delić.

On je istakao da su srpske kompanije imale uspješne sastanke sa najvećim ruskim trgovinskim lancem, sa čijim predstavnicima su definisani budući izvozni aranžmani.

Naredno učešće srpskih kompanija u Moskvi planirano je za februar sljedeće godine na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda “Prodekspo”.

Ostavite komentar: