Ovi kafići u Njujorku mogli bi da uđu u istoriju – prodaju ih za bitkoine FOTO

14.01.2021. | 18:59

Na Desetoj aveniji u Njujorku Patrik Hjuz posjeduje dva kafića – Helket Enis i Skrafi Dafis.

Kao i većina ugostiteljskih objekata u svijetu, značajno su pogođeni pandemijom, pa zapošljavaju oko deset puta manje ljudi, a veći dio prošle godine bili su zatvoreni, piše Blic.

Hjuz je, pak, vidio da jednoj drugoj industriji ide značajno bolje, pa je odlučio da pokuša to i da iskoristi. Oglasio je da bi htio da proda svoje kafiće – i to ako mu kupac plati u bitkoinu ili etereumu, piše portal Bug.hr.

“Oba ova kafića možete se, dakle, domoći ako njihovom sadašnjem vlasniku na kriptoračun prebacite 25 bitkoina ili 800 etereuma, što je u protivrednosti trenutno nešto manje od milion dolara. Hjuzova motivacija je “uhvatiti nekog od kripto likova koji su oduvijek željeli da imaju svoj bar”, pojasnio je za Njujork Post.

https://twitter.com/FredSchwark/status/1348268204674658314

Ispred kafića na Desetoj aveniji danas stoji znak koji oglašava prodaju istih, a do sada je navodno već nekoliko ljudi iskazalo svoj usputni interes.

Prodavac ne gubi nadu. Poručuje da je budućnost u kriptovalutama i nada se da bi mogao ući u istoriju trgovanja kriptovalutama kao prvi čovjek koji je kafić prodao isključivo za neku digitalnu valutu.