Otvoren sajam “Agro Beograd”: Pašalić i Nedimović posjetili štand Srpske

27.01.2022. | 14:37

Ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Srbije Boris Pašalić i Branislav Nedimović posjetili su štand Srpske u okviru Međunarodnog sajma voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Beograd”.

Sa Pašalićem i Nedimovićem su bili i resorni ministri iz Albanije i Sjeverne Makedonije, kao i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a prilikom posjete su upoznati o proizvodima 50 poljoprivrednih proizvođača iz Republike Srpske, koji prvi put nastupaju na ovom sajmu.

Na zajedničkom štandu Republike Srpske proizvode su predstavili poljoprivredni proizvođači iz sedam poljoprivrednih klastera – od Krajine, preko Semberije, Romanije, do Hercegovine.

U Beogradu je danas počeo Treći međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Beograd”, koji su otvorili Nedimović i Pašalić sa resornim ministrima iz Albanije i Sjeverne Makedonije.

Na Sajmu će se predstaviti čak 500 izlagača iz Srbije i svijeta.

U hali dva se, osim izlagača iz Rusije, na zajedničkom štandu Republike Srpske predstavilo oko 50 kompanija i veliki broj individualnih poljoprivrednih proizvođača, koji će imati priliku da međunarodnoj javnosti predstave svoje proizvode i potencijale koje Srpska može da ponudi.

Na Sajmu, koji će trajati do subote, 29. januara, Rusiju predstavljaju izlagači iz Moskovskog regiona, a pridružiće im se izlagači i kompanije iz Italije, Španije, Holandije, Švajcarske, Njemačke i drugih zemalja.