Otvoren Јahorina ekonomski forum: “Regionalne integracije i BiH – Berlinski proces ili Otvoreni Balkan” VIDEO

27.04.2023. | 11:44

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas Јahorina ekonomski forum pod nazivom “Regionalne integracije i BiH – Berlinski proces ili Otvoreni Balkan”.

Prvog dana foruma predviđena je diskusija u okviru devet panela, dok će drugog dana učesnici voditi raspravu u okviru još osam panela.

Dodik je rekao da BiH treba da pristupi inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Predsjednik organizacionog odbora Јahorina ekonomskog foruma Goran Račić rekao je da BiH sebi ne bi smjela dozvoliti da bude pasivni posmatrač, već da bude dio integrisanog tržišta od 18 miliona ljudi u kojem se ljudi, kapital i prenos znanja slobodno kreću.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je da se mora raditi na ubrzanju ekonomskog rasta i povećanju konkurentnosti privrede.

U prvom panelu “Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan” osim predsjednika Dodika, učestvuju i predsjedavajuća Savjeta ministara, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za spoljnu politiku Đorđe Radulović.

Јahorina ekonomski forum održava se pod zajedničkim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, Savjeta ministara, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i Udruženja Ekonomski forum.

Oznake: Otvaranje