Ostali bez velikog novca: Bezos, Mask, Zakerberg i Gejts “lakši” za 25 milijardi dolara

Najbogatiji direktori američkih Big Tek kompanija izgubili su zajedno 25 milijardi dolara svog neto bogatstva nakon rasprodaje tehnoloških akcija u četvrtak, prema podacima koje je prikupio CNBC.

Akcije tehnoloških firmi u indeksnoj korpi S&P 500 zaključene su sinoć u minusu od 5,8 odsto, povukavši tržište u “crveno”.

Dramatičan pad cijena zbrisao je nekoliko milijardi dolara neto vrijednosti nekih od najbogatijih ljudi na svijetu, čije je bogatstvo posljednjih nedjelja narastalo kako su tehnološke akcije sve više i više išle u vis.

Akcije Amazona su završile jučerašnje trgovanje u padu od 4,63 odsto, tako da je glavni izvršni direktor Džef Bezos “kraći” za 9,0 milijardi dolara neto bogatstva.

“Teslin” šef Ilon Mask je takođe izgubio 9,0 milijardi dolara, nakon što su njegove akcije pale za 9,02 procenta, dok je glavnom izvršnom direktoru Facebooka Marku Zakerbergu pad akcija od 3,76 odsto odneo 4,0 milijarde dolara.

Neto bogatstvo bivšeg prvog čovjeka Majkrosofta Bila Gejtsa smanjilo se 3,0 milijarde dolara, pošto su akcije te kompanije potonule za 6,19 odsto, navodi CNBC.

Ostavite komentar: