Osnovano novo preduzeće “Aerodrom Trebinje”, Nišlija direktor

U Trebinju je i zvanično osnovano novo preduzeće “Aerodrom Trebinje” sa sjedištem u ulici Cara Lazara u centru grada.

Na čelu novog preduzeća postavljen je inženjer Mladen Stanković iz Niša, koji je zaposlen u Aerodromu “Konstantin Veliki” u ovom gradu.

Stanković je, kako saznaje TrebinjeLive.info, master saobraćajnih nauka iz oblasti avio transporta. Prethodno je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu gdje je stekao zvanje diplomiranog saobraćajnog inženjera.

Ima dugogodišnje radno iskustvo u radu u avio-kompanijama, odnosno vazduhoplovnoj industriji.

Slobodna zona u Trebinju biće formirana u Draženskoj gori

U Gradskoj upravi Trebinje održana su dva radna sastanka – o izgradnji aerodroma i osnivanju slobodne zone.

Prvom u nizu radnih sastanaka o izgradnji aerodroma u rejonu Trebinjske šume prisustvovali su predstavnici vlada Srbije i Srpske i Grada Trebinje.

Predstavljeni su radni zadaci radnih grupa koje su zadužene za praćenje realizacije projekta aerodroma, koje treba da omoguće da prvi avion sa trebinjskog aerodroma poleti do kraja 2021. godine.

Dogovoren je dinamički plan izvođenja pojedinačnih faza projekta, od kojih će se brojne preklapati u toku njihovog samog izvođenja.

Sastanku su, osim gradonačelnika Mirka Ćurić i njegovih najbližih saradnika, prisustvovali i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoran Ilić, direktor Republičkog geodetskog zavoda Srbije Borko Drašković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Bosiljka Predragović.

U Gradskoj upravi održan je je i prvi u nizu radnih sastanaka o osnivanju slobodne zone Trebinje, koja će omogućiti još bolji privredni ambijent i privlačenje novih izvozno orijentisanih investitora.

Slobodna zona biće formirana u Draženskoj gori na površini od oko 14 hektara.

 

 

 

 

Ostavite komentar: