Organizovan Međunarodni sajam privrede u Tirani: Učestvovalo i šest kompanija iz BiH

07.12.2021. | 18:53

Na Međunarodnom sajmu privrede u Tirani učestvovalo je šest kompanija iz BiH u okviru predstavljanja 30 malih i srednjih preduzeća za preradu hrane i šest velikih maloprodajnih lanaca, odnosno distributera, sa zapadnog Balkana.

Na ovom događaju, koji predstavlja jedan od najznačajnijih ove vrste u regionu, predstavile su se prehrambene kompanije “Mladegs pak” iz Prnjavora, “Agres” iz Donjeg Žabara, “Laks eksport-import” iz Mostara, “Dukat mlin” iz Jelaha /Tešanj/, “Šeherconi” iz Maglaja i sarajevska mljekara “Milkos”, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Predstavnici kompanija zapadnog Balkana održali su dvije sesije poslovnih sastanaka i prisustvovali prezentaciji i povezivanju sa šest velikih maloprodajnih lanaca iz regiona.

Mogućnosti saradnje predstavili su regionalni distributeri i lanci “Esi grupa”, “Eko market”, “Domaća trgovina”, “DIS”, “Rojal fud” i “Dauti komerc”, navedeno je u saopštenju.

“Ovaj događaj otvorio je vrata novim poslovnim aranžmanima i jačanju ekonomija zemalja zapadnog Balkana. Iskazano je veliko interesovanje kompanija, ali i distributera i velikih maloprodajnih lanaca za unapređenje poslovne saradnje i iskorištavanje poslovnih prilika”, ističu iz Komore.

Međunarodni sajam u Tirani, koji je održan od 1. do 4. decembra, pruža jedinstvenu priliku za uspostavljanje novih poslovnih kontakata sa kupcima i dobavljačima i novim poslovnim partnerima, kako iz ekonomija zapadnog Balkana tako i iz drugih evropskih zemalja, navodi se u saopštenju.