Okončan tender! Firma iz Beograda će braniti ERS od sajber napada

18.01.2024. | 14:04

Elektroprivreda Republike Srpske daće 3,4 miliona maraka firmi „Energointex Kibernetika“ iz Beograda da joj uspostavi servis za monitoring i zaštitu od potencijalnih sajber napada (SOC).

Tender pokrenut 13. novembra prošle godine je okončan, a preduzeće iz Srbije bilo je jedini ponuđač.

“U postupku ocjene provedenog postupka, uprava nije našla propuste niti nepravilnosti u radu, a ponuđač je zadovoljio kvalifikacione uslove za učešće u javnoj nabavci“, navodi se u Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Inače, tederom je traženo da da ponuđač ima uspješno iskustvo u realizaciji najmanje jednog ili više ugovora u minimalnoj vrijednosti 1,5 miliona maraka kao i da posjeduje međunarodno priznate sertifikate ISO 9001 i 27001.

U ERS-u su ranije kazali da će realizacija ovog projekta obezbijediti niz novih mehanizama i tehnika zaštite podataka koji se obrađuju, skladište ili prenose u računarskom i informacionom sistemu preduzeća.

„Očekivanje kompanije ERS je da će se implementacijom ovakvog rješenja značajno smanjiti srednje vrijeme za otkrivanje prijetnji i odgovor na njih“, naveli su oni u tenderskoj dokumentaciji, navodi Capital.