Oko 80 odsto robe izvoze: Led displeji iz Teslića pronalaze mjesto širom svijeta

26.06.2023. | 20:25

Teslićki gigant u proizvodnji led displeja iz dana u dan zapošljava sve više radnika.

Bravari, varioci, cnc operateri, radnici elektro struke, mašinski inženjeri, samo su neki od profila radnika koji su svoje zaposlenje pronašli u ovoj kompaniji. Radnici pričaju – uslovi rada, pozitivna atmosfera i plata daleko iznad prosjeka, odlična su motivacija da budu što produktivniji.

“Završio sam za tehničara mehatronike i zaposlio sam se ovdje u ‘Anteni-Net’. Radim na popravljanju led modula. Radna atmosfera je fantastična, kolege su dobre”, kaže Slađan Stanković, radnik firme “Antena-net” iz Teslića.

I njegov kolega Milan Dolić ima samo riječi hvale.

“Radim na ove dvije mašine. Trenutno sam ovdje najduže što se tiče CNC. Zadovoljan sam, dobri su uslovi rada. Društvo je super, a sad su primljena i tri momka koja su tek završila mašinsku školu”, navodi Dolić.

U mladom kolektivu puno je energije i kreativnosti. Kako piše ATV, trenutno je zaposleno 48 radnika. Od tog broja, njih 12, zaposleno je samo u toku prošle godine. “Antena-Net” povećala je broj radnika uz pomoć podsticaja Zavoda za zapošljavanje Srpske.

“Dobili smo 58.000 maraka ukupno. Moja ideja je da se ostane u Tesliću, u Republici Srpskoj, da stvorimo ovdje uslove za rad i napravimo takvu atmoferu da radnici mogu da zarade plate ravne onim u Evropskoj uniji. Potrebni su nam mladi i kreativni ljudi koji žele da naprave nešto više od svog života”, poručuje Radenko Aleksić, direktor i vlasnik “Antena-net” Teslić.

A oni koji čine tim ove kompanije već su napravili nešto više. Od prošlogodišnjih 3.000, ove godine stigli su do pregovora za 10.000 kvadrata ugrađenih i isporučenih led displeja. Zanimljivo je da je 80 odsto proizvodnje ove fabrike izvozno orijentisano.

Nakon što su ove godine investirali dva i po miliona maraka u izgradnju nove hale i nabavku mašina, planiraju i da udvostruče broj radnika u narednom periodu.