Oglasila se Svjetska banka! Nastavljamo finansiranje projekata u Srpskoj

19.07.2023. | 09:29

Svjetska banka nastavlja da pruža tehničku pomoć i finansiranje za razvojne projekte u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a pojedini mediji su netačno izvijestili da to nije slučaj, rečeno je Srni u Svjetskoj banci.

“Nadamo se da će u BiH zavladati politička stabilnost, za dobrobit cijele zemlje i svih njenih građana”, rekao je zvaničnik Svjetske banke na upit Srne u vezi sa izvještajima u medijima da Svjetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ obustavljaju projekte u Republici Srpskoj.

Iz Svjetske banke navode da ti izvještaji nisu tačni i da je Svjetska banka “snažno opredijeljena da pomogne BiH na njenom kontinuiranom putu ka poboljšanju ekonomije i podizanju životnog standarda građana BiH”.

I iz EBRD-a su juče rekli Srni da će nastaviti sa pripremom i sprovođenjem projekata u Republici Srpskoj, FBiH i Brčko distriktu.

“Banka će nastaviti sa pripremom i implementacijom projekata u Republici Srpskoj, FBiH i Brčko distriktu. EBRD je vodeći institucionalni investitor u zemlji, sa više od tri milijarde evra investiranih u 216 projekata”, navodi se u odgovoru Srni.

Mediji u Federaciji BiH su objavili juče da je ekonomski analitičar Svetlana Cenić rekla da bi EBRD i Svjetska banka obustavljaju finansijske projekte u Republici Srpskoj.

“EBRD i Svjetska banka obavijestili Vladu Republike Srpske da obustavljaju sve finansijske projekte. Samo stabilno”, objavila je Cenićeva na “Tviteru”.