Održan sastanak ministra trgovine i turizma sa direktorima turističkih organizacija

Ministar trgovine i turizma Dragica Kovač, sa saradnicima, održala je danas u Banjaluci sastanak sa direktorima turističkih organizacija gradova i opština i republičke turističke organizacije.

Razgovarano je o unapređenju saradnje Ministarstva trgovine i turizma sa Turističkom organizacijom Republike Srpske i turističkim organizacijama lokalnih zajednica s ciljem uspostavljanja bolje koordinacije u provođenju promotivnih aktivnosti u turističkoj ponudi Republike Srpske.

Ministar Dragica Kovač istakla je da resorno ministarstvo veliku pažnju posvećuje promociji turističke ponude Republike Srpske, te da se u skladu s tim podržavaju projekti kojima će se unaprijediti turistički proizvodi u lokalnim zajednicama. Ona je navela da turističke organizacije imaju podršku ministarstva u svim aktivnostima koje će doprinijeti što uspješnijem predstavljanju turističkih kapaciteta Srpske.

Na sastanku je potvrđena saglasnost o potrebi uvođenja pojačanog inspekcijskog nadzora i rada poreskih organa u jedinicama lokalne samouprave prema subjektima koji obavljaju ugostiteljsku i turističku djelatnost.

Razgovarano je o načinima predstavljanja Republike Srpske na specijalizovanim sajmovima turizma, na kojima bi bila predstavljena turistička ponuda pojedinačnih oblika turizma, kao i o mogućnostima učešća turističkih organizacija u projektima na međunarodnom nivou koji su usmjereni na razvoj kulturnog turizma.

Tokom sastanka istaknuto je da bi u narednom periodu pažnju trebalo posvetiti pitanjima preciznijeg istraživanja tržišta, kroz aktivnosti usmjerene na prikupljanje i obradu podataka o broju i strukturi turista na područjima gradova i opština, kao i prikupljanje i obradu svih drugih pokazatelja relevantnih za praćenje izvršenja postavljenih ciljeva i zadataka u turizmu na polugodišnjem i godišnjem nivou.

 Ostavite komentar: