Od prošle godine registrovali firmu u BiH: Lidl raspisao nove konkurse za zapošljavanje

19.05.2022. | 13:24

Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrovala svoju firmu u Bosni i Hercegovini, raspisala je nove konkurse za zapošljavanje.

Ovaj put otvorene su tri pozicije za rad u Sarajevu.

Lidl je raspisao oglas za dva radna mjesta u IT sektoru te jedno u odjelu ljudskih resursa.

Podsjetimo, Lidl je registrovan i u Banjaluci te Brčkom.

Iz ovog njemačkog trgovinskog lanca nedavno su demantovali informacije da su odustali od ulaska na tržište BiH.

“‘Lidl’ stalno ispituje moguće ciljeve širenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Imajte na umu da u ovom trenutku ne možemo dati nikakve konkretne izjave o vrsti i obimu naših aktivnosti, o mogućim lokacijama filijala ili datumima otvaranja”, naveli su tada iz “Lidla”.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara, i to u Sarajevu, Banjaluci, Brčkom, a spominjali su se objekti i u Živinicama.

Portal Tuzlainfo objavio je juče da bi jednu trgovinu Lidl mogao otvoriti jednu trgovinu i u Srebreniku. Kako prenosi ovaj portal, predstavnici Lidla su još prije nekoliko mjeseci ušli u pregovore o kupovini privatnih zemljišta od građana ovog grada, koji sada čekaju povratnu informaciju da li je njihova lokacija odabrana kao odgovarajuća.

Za sada nije tačno poznato u kojem dijelu Srebrenika bi mogla biti jedna trgovina Lidla, ali detalji će biti precizirani nakon što ova kompanija odredi tačan datum dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

Oznake: Konkurs, Lidl, Posao