Objavljen Javni poziv za ugostitelje i turističke agencije za dodjelu turističkih vaučera

05.06.2020. | 17:40

Ministarstvo trgovine i turizma objavilo je danas Javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za dostavu prijave radi učešća u realizaciji šeme dodjele turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske.

Javni poziv je objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske” i na internet stranici Ministarstva trgovine i turizma RS.

Pravo učešća na Javnom pozivu ima ugostitelj koji pruža usluge u ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, koji je uredno izmirio poreske obaveze zaključno sa danom 29.02.2020. godine i ima najmanje četiri zaposlena radnika, te turistička agencija koja je nosilac Licence Ministarstva i koja je uredno izmirila poreske obaveze. Ugostitelji i turističke agencije koje ispune uslove za učešće u projektu dodjele turističkih vaučera biće upisani u Evidenciju koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom, kao i obrasci prijave, dostupni su na internet stranici Ministarstva, u rubrici Turistički vodiči.

Rok za podnošenje prijave počinje 05.06.2020. godine i traje do 01.11.2020. godine.

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom je predviđeno subvencionisanje korišćenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske. Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona u Republici Srpskoj.