Objavljen javni poziv: Ukupno 2,55 miliona KM za investicije u ruralni turizam

28.10.2020. | 19:29

Projekat “EU for agri” objavio je javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u BiH, s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane virusom korona.

Na javni poziv mogu se prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera, a podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće, ali i oni subjekti koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

“Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a), zavisno od broja članova u partnerstvu. Za svaku investiciju podnosilac prijave i partneri moraju obezbijediti vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 odsto od ukupnog iznosa investicije”, navodi se u saopštenju.

Više informacija o ovom javnom pozivu dostupno je na veb-stranici Komore, a krajnji rok za podnošenje prijava je 21. decembar, do 15.00 časova.

“EU for agri” je četvorogodišnji projekat EU (2020-2024) vrijedan 20,25 miliona evra čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, a sprovode ga i sufinansiraju UNDP u BiH i Češka razvojna agencija.

Oznake: Javni poziv