Obećavajuće vijesti! Novi investicioni projekti otvaraju 1.180 radnih mjesta

20.07.2023. | 16:53

Vlada Srbije danas je dala saglasnost za zaključivanje novih ugovora sa šest privrednih društava o investicionim projektima, koji će omogućiti otvaranje 1.180 radnih mjesta, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Na prijedlog Ministarstva privrede data je saglasnost za zaključivanje ugovora sa kompanijama “Puratos Beograd”, “Jusej mašineri”, “Jugoteks prodakšn”, “Pionir Beograd”, “Hajks oprema” i “Stublina HBB grupa” Aranđelovac.

Realizacija projekata, čija ukupna vrijednost iznosi više od sedam milijardi dinara /oko 60 miliona evra/, omogućiće otvaranje radnih mjesta Kragujevcu, Nišu, Krupnju, Subotici, Vranju i Aranđelovcu.

Ministar finansija Siniša Mali, koji je preuzeo i ovlašćenja ministra privrede do izbora novog ministra, rekao je da Ministarstvo privrede na ovaj način nastavlja državnu politiku privlačenja direktnih stranih investicija, kao i politiku podrške domaćih investicija.

“Dobar je signal što investitori šire svoje investicije, ulažu u nove projekte i na taj način dodatno zapošljavaju ljude. Mi inače vrijedno radimo na privlačenju investitora i otvaranju fabrika. Ne samo što na taj način zapošljavamo ljude, već i dovodimo najsavremeniju tehnologiju i našu privredu činimo konkurentnijom”, istakao je Mali.

Prema njegovim riječima, sve to će uvećati bruto domaći proizvod /BDP/ i ekonomsku snagu Srbije, a samim tim i obezbijediti još bolji životni standard građanima.

“Zahvaljujući takvoj ekonomskoj politici, uspjeli smo da prebrodimo prethodnih par godina svetske krize i da ostanemo u potpunosti stabilni, zadržavajući punu zaposlenost”, naveo je Mali.