Nude brojne mogućnosti: Investitori iz Emirata zainteresovani za banje u Srbiji

01.11.2021. | 19:33

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas da su investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koji već posluju u Srbiji, na Svjetskoj izložbi “Ekspo Dubai 2020” pokazali interesovanje da ulažu u srpski banjski i zdravstveni turizam.

Čadež je, uoči investicione konferencije, koja se održava na Paviljonu Srbije u okviru Svjetske izložbe u Dubaiju, naveo da je Srbija atraktivna destinacija za investiranje i da nudi brojne mogućnosti za dalja ulaganja i razvoj, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Konferenciju je zvanično otvorila ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je i generalni komesar Srbije za Ekspo.

Ona je istakla da vjeruje da će ova prva investiciona konferencija rezultirati novim ulaganjima u Srbiju i ugovaranjem mnogih poslova.

Sektor građevinarstva prezentovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

U okviru Svjetske izložbe u Dubaiju trenutno boravi delegacija od 158 srpskih privrednika iz 77 firmi, i to iz sektora građevine i pratećih industrija.

Oni će do petka, 5. novembra, potencijalnim investitorima i partnerima predstaviti potencijal srpskog građevinarstva i pratećih djelatnosti.