Novi pogon kod Srpca: Prave rezervoare za vatrogasna vozila za slovenačkog partnera

27.10.2023. | 19:57

U Kukuljama kod Srpca počeo je sa radom novi proizvodni pogon firme “OC Plastic” koji se bavi izradom rezervoara za vatrogasna vozila.

Radi se o objektu površine 400 kvadrata u kojem se proizvode plastični, odnosno polipropilenski rezervoari za vodu i pjenilo za vatrogasna vozila, rekao je predstavnik firme Radojica Obradović prilikom posjete načelnika Opštine Srbac Mlađana Dragosavljević ovom preduzeću.

– To su rezervoari koji se prvenstveno ugrađuju u vatrogasna vozila. U prvoj fazi proizvodnje dobijamo krojene ploče koje se zavaruju i ispituju a zatim se formira rezervoar koji se ispita i šalje kupcu. Radimo za ozbiljnog partnera, firmu Rosenbauer iz Gornje Radgone u Sloveniji i kompletnom proizvodnjom smo za njih vezani – rekao je Obradović.

Dodaje da ukupna investicija iznosi između 600 i 700 hiljada KM, a u planu je širenje proizvodnje.

– Trenutno radi sedam ljudi u pogonu, a namjera nam je da ih bude zaposleno 11, odnosno deset radnika i šef proizvodnje – rekao je Obradović.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da će ovaj pozitivan primjer doprinijeti privrednom razvoju opštine Srbac i istakao da je posebno značajno što je pogon otvoren u ruralnom dijelu opštine.

– Ova firma dobiće podršku Opštinske uprave koja je u našoj nadležnosti, naročito kada je riječ o podsticajnim mjerama i zapošljavanju radnika, te dobijanju dozvola kada se bude širila proizvodnja i gradile nove hale. Za pohvalu je što su angažovani radnici iz ove mjesne zajednice – rekao je Miholjčić.

Pogon je obišao i poslanik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kukulje, Radojica Vidović, koji je rekao da je posao već dobilo nekoliko radnika iz Kukulja i Lilića, a iz Njemačke su se vratila dva momka kako bi radili u ovoj firmi.

– Maksimalno sam se angažovao kako bi ovaj privredni subjekt došao u Kukulje i srećan sam i ponosan što će ostati ovdje – rekao je Vidović.