Novak nakon sastanka sa Viškovićem: Stabilna isporuka gasa u Srpsku

12.10.2023. | 15:22

Potpredsjednik Vlade Rusije Aleksandar Novak izjavio je danas u Moskvi da je realizacija isporuke gasa iz Ruske Federacije u Republiku Srpsku uspješna i stabilna.

Novak je rekao nakon sastanka sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem da su razgovarali o dugoročnim ugovorima o isporuci gasa.

“Imamo dobru saradnju i u oblasti nafte. Rade preduzeća kao što je Rafinerija Brod, a pričali smo i o perspektivama saradnje. U oblasti gasa smo razgovarali ne samo o isporukama nego i o povećanju obima, izgradnji nove generacije. Pozitivno ocjenjujemo i dosadašnju saradnju, ali imamo i nove planove”, rekao je Novak.

On je zahvalio Viškoviću na učešću na Šestoj ruskoj nedjelji energetike u Moskvi.

“Izuzetno nam je drago da je prisustvovao panel-diskusiji pod nazivom `Globalno tržište nafte i gasa: Kako proći kroz period turbulencije?` u okviru Šeste ruske nedjelje energetike u Moskvi”, rekao je Novak za RTRS.

On je naglasio da su razgovarali o aktuelnoj situaciji i budućoj saradnji.

“Na sastanku smo definisali realizaciju određenih projekata i ocijenili da se saradnja uspješno razvija”, naglasio je Novak.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić održali su danas sastanak sa potpredsjednikom Vlade Rusije Aleksandrom Novakom.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici ruske kompanije “Gasprom” i uprava kompanije “Zarubežnjeft”.