Nova odluka: Popularni brend više ne proizvodi pametne satove

07.02.2024. | 17:49

Poznati proizvođač satova je saopštio da je odlučio da “napusti posao sa pametnim satovima”.

Fossil zvanično izlazi iz poslovanja sa pametnim satovima. Nakon višemjesečnih spekulacija o budućnosti svoje linije pametnih satova sa Wear OS platformom, koja nije dobila novi model od Gen 6 iz 2021. godine, kompanija je u petak potvrdila da u potpunosti napušta ovu kategoriju.

Neće biti nasljednika Gen 6 linije, ali postojeći Fossil pametni satovi će i dalje dobijati ažuriranja “tokom narednih nekoliko godina”.

U izjavi za The Verge, portparol kompanije je rekao da je Fossil Grupa “donijela stratešku odluku da napusti posao sa pametnim satovima”, navodeći trenutni razvoj industrije kao razlog.

“Fossil Group preusmjerava resurse kako bi podržala našu osnovnu snagu i ključne segmente našeg poslovanja koji nam i dalje pružaju snažne mogućnosti za rast: dizajniranje i distribucija uzbudljivih tradicionalnih satova, nakita i kožne galanterije pod sopstvenim, kao i licenciranim brendovima”, rečeno je iz kompanije.

Fossil je u posljednje vrijeme prilično ćutao o svojim planovima za pametne satove, nakon prvih nekoliko godina stalne objave, a odluka će razočarati sve koji su gajili nadu u objavu Gen 7 satova.

Iako su imali problema u segmentu trajanja baterije, Fossil pametni satovi spadaju u jedne od najljepših na tržištu kada je u pitanju dizajn.

Oznake: Pametni satovi