Nova investicija! Višković potpisao memorandum sa predstavnicima kompanije iz Češke

30.09.2023. | 17:08

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potpisao je danas u Laktašima memorandum o razumijevanju sa predstavnicima češke kompanije “Eko-investment”.

– Ovo je nova investicija na prostoru Republike Srpske. Kompanija u ovom momentu ima preko dvije milijarde KM prometa. Ono što je posebno zanimljivo za kompaniju Celeks, imaju preko 328 radnika koji danas rade i broj zaposlenih će se povećavati – istakao je Višković.

Premijer Srpske ističe da će Celeks postati lider prozivodnje papira na prostoru Zapadnog Balkana.

– Republika Srpska će imati više benefita. Imamo strane investicije i oviom demantujemo sve koji govore da Srpska ostaje bez ulaganja. Vlada Srpske će kompaniji Celeks i Eko grupaciji biti partner i prije zvaničnog potpisivanja realizovali smo 50 odsto iz memoranduma – dodao je Višković.

Memorandum je potpisan u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je istakao da je izvoz važan segment Republike Srpske.

– Kompanija je doživjela havariju nakon požara. Naravno da smo odlučiliu pomoći, jer je važno da održimo radna mjesta, a da se pojača proizvodnja. U toku je rješavanje imovinskih pitanja, kako bi se izgradili dodatni objekti, gdje bi se postavile nove mašine. Kompanija Celeks uvijek je bila socijalno odgovorna prema radnicima, a ovo što se sada desilo podrazumijeva pomoć institucija Srpske – naglasio je Dodik.

Potpisivanje je upriličeno u Hotelu “San” u Laktašima.