Nisu svi isti: Ovaj direktor je odlazio na posao svaki dan tokom pandemije i ima jasnu poruku

14.08.2020. | 15:34

Generalni direktor kompanije Nestle, Mark Šnajder, nedavno je dao intervju za magazin Fortune i tom prilikom otkrio da je od prvog dana proglašenja pandemije Covid-19 odlazio na posao.

Naime, to je činio između ostalog zato što je htio da njegovi zaposleni vide da je okruženje u kojem rade svaki dan – bezbjedno.

“U martu sam obišao neke Nestle fabrike u Švajcarskoj. Proveo sam tamo neko vrijeme da bih i sam naučio kako je najbolje raditi, ali i da bih objasnio našim radnicima, koji su na prvoj liniji odbrane od korone, da ako smo im već rekli da je ovo sigurno mjesto, da ću onda i ja biti tu sa njima”, kaže on.

Kako je dalje naveo, nije želio da ih “smiruje” iz svoje udobne kancelarije, već da bude sa njima u proizvodnji, jer vjeruje da je fabrika bezbjedna. Njegova politika poslovanja i upravljanja zasniva se na komunikaciji i poverenju.

Kompanija Nestlenije zatvarala svoje sjedište u gradu Veve, a nije koristila ni pomoć vlade. Šnajder kaže da je svaki dan uredno dolazio na posao i poštovao sve procedure ulaska. Tamo gdje su morali da zatvore fabrike, zbog restrikcija, kompanija je radnicima plaćala odsustvo, piše Telegraf.