Nikšić nakon sastanka: Daćemo sve od sebe da spasimo “Zrak”

13.06.2023. | 13:11

Federalni premijer Nermin Nikšić i ministar energetike, rudarstva i industrije rekli su da će učiniti sve od sebe da spase kompaniju “Zrak” nakon okončanja sastanka s predstavnicima uprave preduzeća i Sindikata.

Naglasili su da će razgovarati i sa stečajnim upravnikom.

“Ne mogu da vjerujem da smo se doveli u ovakvu situaciju. Vlada će sutra na sjednici imati ponovo informaciju kada je u pitanju ‘Zrak’. Uputit ćemo dopis Kantonalnom sudu s informacijom koju smo dobili, za nas je potpuno neprihvatljivo da se čeka novembar da Sud odluči o žalbi, šta će dotad biti s firmom”, rekao je Nikšić.

Dodao je će insistirati da se žalba okonča u zakonskom roku od 15 dana te da ne može da vjeruje da se u bezizlaznu situaciju dovedu firme koje imaju perspektivu.

“Imaju mogućnost da rade i imaju, a ugovore danas u namjenskoj industiji životare i dođu u stečajni postupak. Upoznati smo da je u toku ugovor austrijskom firmom, sporno je 324.000 KM kako je direktor rekao, odnosno važno da bi se ugovor realizovao do kraja. Neprihvatljiv je stav stečajnog upravnika da ga je briga kako će se ugovor okončati”,  kazao je Nikšić prenosi “Avaz”.

Poručio je da će učini sve od sebe da pokuša spasiti kompaniju i svako radno mjesto.

Ministar Lakić je, takođe, kazao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da spasi kompaniju, ali da je potrebna i dobra namjera svih učesnika u postupku.

Oznake: Nermin Nikšić