Neke cijene “skočile”: Evo šta je skuplje ove godine

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u oktobru su u prosjeku bile više za 0,7 odsto nego u septembru.

Odjeća i obuća u prosjeku su skuplji za 3,6 odsto, a stanovanje i režijski troškovi za 4,8 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Hrana i bezalkoholna pića u oktobru u prosjeku su jeftiniji za 0,1 odsto u odnosu na septembar, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,5 odsto, prevoz za 0,4 odsto, rekreacija i kulture za 0,4 odsto, a različiti proizvodi i usluge za 0,1 odsto.

Nivo cijena u oktobru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine niži je za 1,4 odsto. Odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za 8,7 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 1,2 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 1,7 odsto, prevoz za 10,7 odsto, te različiti proizvodi i usluge za 0,2 odsto.

U oktobru, u odnosu na isti mjesec lani, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 0,8 odsto, alkoholna pića i duvan za 3,6 odsto, zdravstvo za 0,9 odsto, komunikacije za 0,5 odsto, obrazovanje za 0,3 odsto, a restorani i hoteli za 1,9 odsto.Ostavite komentar: