Nastavljen trend oporavka: Bitkoin dostigao najviši nivo u više od tri mjeseca

Bitkoin je nastavio trend oporavka dostigavši vrijednost od 50.000 dolara u nedjelju uveče oko 22:40 po istočnoameričkom vremenu, prema podacima KoinDeska.

To je najveća vrijednost vodeće svjetske kriptovalute u posljednjih više od tri mjeseca, prenosi CNBC.

Ovaj digitalni novčić je u aprilu zabilježio istorijski maksimum od preko 64.000 dolara, ali je junu i julu uslijedila njegova velika rasprodaja i sunovrat cijene, koja je pala čak ispod 30.000 dolara. Tome je u velikoj mjeri doprinela pooštrena regulativa kineskih vlasti, koja je dovela do prestanka rudarenja bitkoina u Kini i preseljenja te aktivnosti u druge zemlje.

Međutim, sredinom jula je počeo kontinuirani oporavak kripto tržišta.

U posljednjih nekoliko dana, pozitivan uticaj na kretanje cijena digitalnog novca imale su dve važne najave. Naime, jedna od vodećih trgovinskih kripto platforrmi, Koinbejz, saopštila je prošle nedjelje da će kupiti kriptovalute u vrijednosti 500 miliona dolara i da će 10 odsto svoje dobiti izdvojiti za portfelj kripto imovine.

Takođe, kompanija za onlajn plaćanja PejPal izvjestila je da će pokrenuti novu uslugu u Velikoj Britaniji kako bi omogućiti ljudima da kupuju, čuvaju i prodaju digitalne valute.

U međuvremenu, i drugi digitalni novčići bilježe rast vrijednosti. Eter se trgovao u noćas u usponu od oko 2,0 procenta na 3.302,59 dolara.

Vrijednost čitavog kripto tržišta je u nedjelju premašila 2,14 biliona dolara, prema podacima sa portala coinmarketcap.com

Ostavite komentar: