Nalazi se u stečaju: Fabrika IMT-a biće prodata na aukciji

13.04.2023. | 16:04

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju IMT Fabrike remontni centar Dobanovci po početnoj cijeni 63,7 miliona dinara, na javnom nadmetanju.

Kako je navedeno u prodajnoj dokumetaciji, najznačajniju imovinu tog preduzeća za održavanje, opravku i prodaju motornih vozila čine uknjiženi objekti hale i magacini, kao i oprema i zalihe.

Javno nadmetanje održaće se 19. maja 2023. godine, a imovina se može razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom, najkasnije do 12. maja.

U stečaju od 2015.

IMT Fabrika remontni centar Dobanovci je firma specijalizovana za remont IMT traktora i motora kao i za mašinsku obradu svih tipova motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, a stečaj nad ovim preduzećem otvorio je Privredni sud u Beogradu 2015. godine, piše Nova ekonomija.

Prošle godine pojavila se ideja o pokretanju nove domaće fabrike traktora, koja bi se zvala TIM. Na tu ideju došao je inženjer-konstruktor u nekadašnjoj Industriji mašina i traktora na Novom Beogradu, Petar Grbić.

Grbić je kasnije gostujući u raznim emisijama izjavio kako bi upravo IMT Fabrike remontni centar Dobanovci mogao da bude pogodno mjesto za razvoj nove domaće fabrike traktora.

Oznake: Aukcija, Fabrika, Stečaj