Nakon dvije godine pauze: Er Srbija prima nove članove posade

09.04.2022. | 11:11

 Više od 200 kandidata prijavilo se na konkurs za prijem novih članova kabinskog osoblja Er Srbije, koji je organizovan prvi put poslije pauze od dvije godine, saopštila je danas srpska nacionalna avio-kompanija.

“Očekuje nas uzbudljiva i izazovna letnja sezona, veliki broj letova i destinacija, pa upravo iz tog razloga otvaramo vrata novim kolegama, kako bismo svi zajedno doprineli ostvarivanju planiranih ciljeva i putnicima pružili uslugu najvišeg kvaliteta”, izjavila je Milica Netković, direktor za ljudske resurse u Er Srbiji.

Er Srbija ovog vikenda organizuje događaj u okviru procesa selekcije za zapošljavanje novih članova kabinske posade (Ašešment day) i izabrane kandidate okupiće u zgradi Saobraćaja Er Srbije na aerodromu u Beogradu.

Konkurs za prijem novih članova kabinskog osoblja bio je otvoren od 18. marta do 2. aprila, prenosi Tanjug.

“Drago nam je što smo nakon pauze od dve godine, uslovljene pandemijom i radom u otežanim okolnostima, sada u prilici da ponovo organizujemo konkurs i sa velikim zadovoljstvom dočekujemo kandidate. Posebno nas raduje veliko interesovanje mladih da postanu članovi našeg zaista izuzetnog tima kabinskog osoblja i budu ponosni ambasadori brenda nacionalne avio-kompanije”, izjavila je Netković.

Kandidati će proći kroz niz testova i vježbi, kreiranih da se zadovolje najviši standardi rada, neophodni za obavljanje posla kabinskog osoblja avio-kompanija.

Kriterijumi za procjenu kandidata tiču se nivoa znanja engleskog jezika, spremnosti da pruže pomoć putniku, stepena motivacije i želje da postanu dio tima nacionalne avio-kompanije i putnicima pružaju vrhunsku uslugu.

Izabrani kandidati će imati priliku da se sastanu sa stručnjacima za zapošljavanje Er Srbije, razgovaraju o svojim profesionalnim interesovanjima, upoznaju se sa dinamikom rada i saznaju više o prednostima programa obuke na radnom mjestu koji nacionalni avio-prevoznik nudi svim članovima svog tima kabinskog osoblja.

Na ovaj način, kandidati će dobiti informacije iz prve ruke o načinu poslovanja Er Srbije, kao i o svim profesionalnim mogućnostima koje nudi, navodi se u saopštenju.

Konkurs se organizuje po dvanaesti put od 2013. godine, uključujući i događaje održane u Banjaluci, Podgorici i dva puta u Nišu.

Er Srbija je prethodni konkurs za prijem članova kabinske posade organizovala u februaru 2020. godine, neposredno prije izbijanja globalne pandemije virusa korona.