Na pomolu veliki posao: Kaldera i Simens obnavljaju saradnju

08.10.2020. | 14:16

Kompanija “Kaldera Company” obnoviće saradnju sa svjetskim tehnološkim gigantom “Simensom”.

Na 68 strana ugovora, između banjalučke kompanije Kaldera i multinacionalne kompanije “Simens” koji bi trebao biti potpisan početkom sljedeće sedmice, definisano je da firma u Republici Srpskoj ne bude samo preprodavac već da se ovdje nalazi i dio upravljačkog mehanizma, da vrši montaže, sklapanje, servisiranje, održavanje srednjenaponskih postrojenja.

“Potpisivanjem ovog ugovora, nismo ušli samo u trgovinu, već će se u Republici Srpskoj vršiti proizvodnja i nadogradnja 40% sa licenciranim Simensom i implementirati širom svijeta”, rekao je za Cafe.ba direktor Kaldere Savo Minić.

Ugovorom je definisano i koje će edukacije morati proći najstručniji radnici da bi dobili licence za rad na ovom projektu.

Njemački Simens sarađivao je sa Kalderom i 2011. godine, kada je banjalučka kompanija bila treća licencirana u svijetu koja je mogla da proizvodi srednjonaponska postrojenja.

Minić je otkrio da su u toku pregovori i sa drugim liderima i kompanijama koje djeluju na globalnom području u ovoj branši.