Na Festivalu domaćih proizvoda u Austriji proizvodi iz Banjaluke i Drvara

24.09.2022. | 20:28

Na Festivalu domaćih proizvoda koji se održava u dolini Pilahtal, Donja Austrija, učestvuje i delegacija iz Republike Srpske, a posjetiocima su predstavljeni proizvodi iz Banjaluke i Drvara.

Festival je posjetio i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, koji je rekao da je jedan od ciljeva Predstavništva da se u Beču otvori Krajiška i Hercegovačka kuća.

Iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji je saopšteno da između Drvara i opštine Pilahtal iz Donje Austrije postoji uspješna saradnja, koja traje već 12 godina.

Na Festivalu je svoje proizvode izložila drvarska porodica Pećanac koja više od 22 godine prerađuje drenjinu, pa tako danas raspolaže sa plantažom od 263 stabla, a imaju i svoj brend pod nazivom “Po propisu”.

Dugogodišnja saradnja uspostavljena je i sa Banjalukom, te na Festivalu svoj štand ima i Krajiška kuća, a u goste je stigao i direktor banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić, navodi se u saopštenju.

Organizator danas otvorenog dvodnevnog Festivala je dolina Pilahtal u Donjoj Austriji, u saradnji sa Turističkom organizacijom Mostfirtel.

Veliku zahvalnost su iskazali i zamjeniku guvernera Donje Austrije, gradonačelniku Pilahtala koji podržava ovakve festivale, ali i Andreas Purtu, iz Turističke organizacije Mostfirtel, dodaje se u saopštenju.