Na dugim letovima: Lufthanza uvodi bračne krevete i sjedišta široka jedan metar VIDEO

14.04.2023. | 12:24

Njemačka avio-kompanija Lufthanza odlučila je da u nove kabine u prvoj klasi na prekookeanskim letovima, ubaci bračne krevete. Najavljeno je i da će za parove biti obezbeđeni trpezarijski stolovi, ormari, kao i sedišta široka jedan metar.

Ponuda bračnih kreveta njemačke avio-kompanije Lufthanza na dugim letovima postaje norma, piše britanski portal Tajm-aut.

Prema najavi kompanije, uskoro će se u njenima avionima naći “sjut plus” sjedišta u prvoj klasi, koja će parovima zapravo obezbijediti privatne apartmane – uvode se bračni kreveti, sistemi grijanja, zidovi do plafona, klizna drvena vrata, ormari, trpezarijski stolovi, specijalni gurmanski meniji i sjedišta široka jedan metar.

Si-En-En piše da će soba za parove biti i u ostalim klasama, ali da neće imati veliku privatnost kao u prvoj.

Cijeli projekat, koji uključuje podjelu sjedišta avio-prevoznika u sedam klasa na dugim rutama, koštaće vrtoglavih 2,5 milijardi evra i trebalo bi da bude u potpunosti realizovan do 2025. godine.

Bračne krevete na dugolinijskim letovima već imaju Katar erlajns, Etihad i Singapur erlajns, ali su te opcije veoma skupe – cijene se kreću od oko 3.000 do više od 20.000 dolara.

Oznake: Lufthansa